🇱🇰 Sri Lanka Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand.

Sri Lanka video's

- Sri Lanka reizenReisvergelijker
- Sri Lanka reisgidsGratis app
- Sri Lanka hotelsOnze selectie

🇱🇰 Sri Lanka Reisgids App

sri lanka reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Sri Lanka reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇱🇰 Sri Lanka Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand.

Sri Lanka video's Sri Lanka reizen

Meer van Sri Lanka

🇱🇰 Sri Lanka reizenReisvergelijker
🇱🇰 Sri Lanka reisgidsGratis app
🇱🇰 Sri Lanka hotelsOnze selectie

Home » Reisbestemmingen » Sri Lanka » Yala National Park, Sri Lanka: Jeep safari tour

Reis ook naar Sri Lanka. Zoek een reis die bij je past.

Sri Lanka rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Sri Lanka reizen van:
srilankarondreis.com

Natuur, wilde dieren en bijzondere bloemen en planten. Sri Lanka is veel meer dan stranden en tempels want over het hele eiland tref je verschillende unieke natuurparken. Verreweg het meest populaire natuurpark is het Yala National Park. Gelegen in het zuidoosten vlakbij een aantal veel bezochte stranden van de zuidkust.

Yala natinoaal park in Sri Lanka

Het Yala nationaal park kan je bezoeken tussen zonsopkomst en zonsondergang maar je doet er om meerdere redenen goed aan zo vroeg mogelijk het park in te rijden. In het donker rijd je richting de ingang en ziet vervolgens langzaam aan het aantal jeeps toenemen.

Het park zit vol bijzondere dieren. Zo zal je veel prachtige vogels tegenkomen in de lucht, in de bomen en op de grond. Moeilijker te spotten zijn de pythons, luipaarden en zelfs beren. Een grotere kans heb je op krokodillen en apen. Olifanten zul je in andere parken beter spotten, maar ook in het Yala park kom je ze tegen.

Yala National Park, Sri Lanka: Jeep safari tourEr zijn zoals gezegd meerdere redenen om zo vroeg mogelijk te komen. Ten eerste worden er een gelimiteerd aantal jeeps per dag het park toegelaten. Kom je in de middag, dan is er dus een kans dat je jeep het park niet meer in mag. Daarnaast is de hitte in de middag aanzienlijk minder aangenaam, en dat geldt zowel voor jou als bezoeker als voor dieren. Die daarom ook minder goed te zien zullen zijn.

Wil je Yala of een ander nationaal park bezoeken? Dat regel je eenvoudig in de REiSREPORT reis app. De meeste bezoekers slapen in de buurt van de ingang van het park, waar het grootste deel van de hotels te vinden is rondom Tissamaharama en Kirinda.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇱🇰 Sri Lanka video’s (alle afleveringen)
🇱🇰 Sri Lanka reizenReisvergelijker
🇱🇰 Sri Lanka reisgidsGratis app
🇱🇰 Sri Lanka hotelsOnze selectie

reizenSri Lanka rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Sri Lanka reizen van:
srilankarondreis.com