🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's

- Jordanië reizenReisvergelijker
- Jordanië reisgidsGratis app
- Jordanië hotelsOnze selectie

🇯🇴 Jordanië Reisgids App

reisgids jordanie

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Jordanië reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's Jordanië reizen

Meer van Jordanië

🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

Home » Reisbestemmingen » Jordanië » Woestijnkastelen van Jordanië: Zandkastelen uit het niets

Reis ook naar Jordanië. Zoek een reis die bij je past.

Jordanië rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com

Verspreid over heel Jordanië kom je curieuze woestijnkastelen tegen. Rijd je door oneindige leegtes van uitgestrekte zandvlaktes, dan doemt ineens een woestijnkasteel op dat uit de lucht gevallen lijkt te zijn.

De woestijnkastelen van Jordanië

Woestijnkastelen van JordaniëDe meest interessante woestijnkastelen tref je ten oosten van Amman. Een aanbevolen route is eerst noordelijk via Zarka te rijden, Azraq en terug naar Amman waar je de woestijnkastelen onderweg in één dag met één ticket kan bezoeken.

Qasr al-Hallabat

Allereerst kom je langs Qasr al-Hallabat. Zwarte basalt stenen en witte kalkstenen maken het een leuk plaatje, maar is het vooral de mozaïekvloer die je even stil zal doen staan. Rijd je door richting Azraq, dan passeer je een kilometer verder nog het badhuis Hammam as-Sarah.

Azraq kasteel

Aangekomen in Azraq sla je linksaf bij de grote kruising om bij het indrukwekkende Kasteel Azraq te komen. Ook hier zie je de donkere basaltstenen, met in het bijzonder de toegangspoort waarvan de deur nog geheel van steen is. Loop je naar binnen dan loop je zelfs onder de kamer door waar Lawrence of Arabia begin 20e eeuw overwinterde.

Quseir Amra

Vanaf Azraq rijd je door naar Quseir Amra. Waar de meeste woestijnkastelen beginnen met Qasr, hetgeen kasteel betekent, betekent Quseir kasteeltje en dat lijkt terecht. Het is een schattig aangezicht maar als je binnenkomt en de fresco’s bekijkt, begrijp je goed waarom juist dit kasteeltje op de UNESCO Werelderfgoedlijst is gezet. De kasteelmeester vertelt je enthousiast wat je allemaal ziet en legt tevens uit hoe de feesten er destijds aan toegingen en hoe men de hammam van heet water voorzag. We hebben overigens nog een aparte video van dit bijzondere kasteeltje.

Qar al-Kharanah

Verder richting Amman kom je na 10 minuten bij het meest eigenaardige woestijnkasteel. Als een te groot zandkasteel te midden van een grote zandbak, is Qar al-Kharanah al vanaf een afstand bijzonder. Binnen tref je mooie kamers en kan je het gehele kasteel rondlopen.

Qasr al-Mushatta

Tot slot kan je nog doorrijden naar het aanzienlijk minder bezochte Qasr al-Mushatta. Je denkt hier misschien wederom basaltstenen te herkennen, maar dit zijn gek genoeg gebakken bakstenen om de kleur na te bootsen. Hoewel nooit afgemaakt was Qasr al-Mushatta zeker van buiten ooit het mooiste woestijnkasteel. De façade ontbreekt echter gek genoeg aan het kasteel… Deze is in zijn geheel door de Osmaanse sultan Abdul Hamid aan keizer Wilhelm II geschonken aan het begin van de 20e eeuw. De façade tref je nu in een museum in Berlijn.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇯🇴 Jordanië video’s (alle afleveringen)
🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

reizenJordanië rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com