🇮🇷 Iran Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand.

Iran video's

- Iran reizenReisvergelijker
- Iran reisgidsGratis app

🇮🇷 Iran Reisgids App

iran reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Iran reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇮🇷 Iran Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand.

Iran video's Iran reizen

Meer van Iran

🇮🇷 Iran reizenReisvergelijker
🇮🇷 Iran reisgidsGratis app

Home » Reisbestemmingen » Iran » Teheran, Iran: Je eerste dagen in Iran in drukke hoofdstad

Reis ook naar Iran. Zoek een reis die bij je past.

Iran rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Iran reizen van:
middenoostenreizen.com

Auto’s, auto’s en auto’s. Dat is het eerste wat je gaat onthouden van Teheran, de hoofdstad van van Iran. Met overdag 20 miljoen mensen in Teheran, is het dan ook goed druk te noemen. Teheran staat in de top van steden met de meeste luchtvervuiling op aarde. En toegegeven, al dat verkeer maakt de stad er niet mooier op. In 2000 opende de metro van Teheran wat weliswaar een druppel op de gloeiende plaat was, maar nu wel een snelle manier van transport betekent.

Teheran bezienswaardigheden

Natuurlijk heeft ook Teheran echte toeristische attracties. Mogelijk de meest bekende is het Golestan Paleis. Een van de oudste gebouwen in Teheran en staat bovendien op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het Golestan Paleis bestaat uit 17 verschillende gebouwen en naast de entree voor het paleis betaal je ook nog afzonderlijk per gebouw. Meer over het Golestan Paleis vind je op natuurlijk in onze REiSREPORT reis app.

Daarnaast bezochten wij de voormalige ambassade van de Verenigde Staten. Deze is nu geopend als museum en is ontzettend interessant. Je wordt er rondgeleid en krijgt veel geheime documenten te zien, paspoort vervalsingen en bewijs van illegale moordoperaties die de VS vanuit de ambassade organiseerden. Hoewel het als propaganda aanvoelt, tref je nergens een duidelijke mening over de Verenigde Staten.

Skiën in Teheran

In Teheran is het heet. Erg heet. Het noorden van Teheran is dan ook niet voor niets erg in trek vanwege het Alborz gebergte en treffen we ons eerste pretpark in Iran aan de voet van de Tochal berg. De Tochal berg is een populaire plek om te wandelen en picknicken, maar is vooral bekend om iets anders… namelijk skiën! Je ziet het allemaal in deze video van Teheran.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇮🇷 Iran video’s (alle afleveringen)
🇮🇷 Iran reizenReisvergelijker
🇮🇷 Iran reisgidsGratis app

reizenIran rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Iran reizen van:
middenoostenreizen.com