🇨🇷 Costa Rica Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Costa Rica bij de hand.

Costa Rica video's

- Costa Rica reizenReisvergelijker
- Costa Rica reisgidsGratis app
- Costa Rica hotelsOnze selectie
- Costa Rica excursiesWat te doen?

Costa Rica Reisgids App

reisgids costa rica

Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Costa Rica reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇨🇷 Costa Rica Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Costa Rica bij de hand.

Costa Rica video's Costa Rica reizen

Meer van Costa Rica

🇨🇷 Costa Rica reizenReisvergelijker
🇨🇷 Costa Rica reisgidsGratis app
🇨🇷 Costa Rica hotelsOnze selectie
🇨🇷 Costa Rica excursiesWat te doen?

Home » Reisbestemmingen » Costa Rica » Mooiste stranden van Costa Rica (special)

Reis ook naar Costa Rica. Zoek een reis die bij je past.

Costa Rica rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Costa Rica reizen van:

Costa Rica heeft een aardige hoeveelheid kustlijn. Aan de westzijde aan de Stille Oceaan en aan de oostkust, aan de Caribische Zee. In deze video nemen we je mee langs een aantal schitterende stranden in Costa Rica.

Stranden in Costa Rica

We beginnen bij het strand van Jacó. Liggend in een baai met donkerbruin zand is wat ons betreft het grootste voordeel dat het dichtbij de hoofdstad San José ligt. Je kan met je auto tot aan het strand komen, maar het mist gelegenheden om te eten en drinken bij het strand. Wat ons betreft ook zeker niet het mooiste strand. Heb je meer tijd, rijd dan zeker verder door naar het zuiden zoals het strand bij Manuel Antonio of Uvita Beach.

Stranden aan de Stille Oceaan

Meer bekende stranden vind je in het noordwesten van Costa Rica. Zoals de schitterende stranden bij Santa Teresa en Sámara of Playa Potrero. Playa Potrero is wederom een bruin zandstrand. Iets ten noorden ligt het witte strand van Playa Penca, maar doe je er wat ons beter aan een stukje zuidelijker te gaan naar Playa Flamingo. Playa Conchal is wat ons betreft het mooiste strand in de regio van Guanacaste (aan de Stille Oceaan). De weg ernaartoe is het strand zelf, het water is er ongekend helder en warm en het strand zelf prachtig wit.

Bovenstaande stranden liggen allen dichtbij het vliegveld van Liberia. Het wemelt er dan ook van de veelal jonge Noord-Amerikanen. Mocht je deze drukte en gezelligheid willen opzoeken, reis dan af naar het bruisende strand van Tamarindo. Surfers, zonaanbidders en verkopers krioelen hier door elkaar heen. Ook ‘s avonds gaat het in Tamarindo vaak los tot in de late uurtjes.

Stranden aan de Caribische Zee

Mooiste stranden van Costa RicaVoor een echt relaxte sfeer doe je er beter aan naar Cahuita in het zuidoosten af te reizen. Hier ervaar je een uniek Caribisch sfeertje met een klein schattig dorpje waar men vooral rustig aan doet. Cahuita heeft bruine stranden maar direct naast het nationaal park ook een prachtig wit strand. Over Cahuita vind je ook een speciale aflevering hier bij REiSREPORT TV.

Voor wie een beetje van beide wil, rust en drukte, is er in het uiterst zuidoosten het kustplaatsje Puerto Viejo. Het biedt enerzijds het rustige Caribische sfeertje, maar ook feesten tot in diep in de nacht.

Om te weten hoe je bij deze stranden kunt komen alsook onze favoriete hotels bij deze stranden, kijk je in onze REiSREPORT reis app. In overzichtelijke kaarten en pagina’s zie je alles gemakkelijk terug.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Costa Rica bij de hand. Voor, tijdens en na je Costa Rica reis.

🇨🇷 Costa Rica video’s (alle afleveringen)
🇨🇷 Costa Rica reizenReisvergelijker
🇨🇷 Costa Rica reisgidsGratis app
🇨🇷 Costa Rica hotelsOnze selectie
🇨🇷 Costa Rica excursiesWat te doen?

reizenCosta Rica rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Costa Rica reizen van: