🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's

- Jordanië reizenReisvergelijker
- Jordanië reisgidsGratis app
- Jordanië hotelsOnze selectie

🇯🇴 Jordanië Reisgids App

reisgids jordanie

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Jordanië reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's Jordanië reizen

Meer van Jordanië

🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

Home » Reisbestemmingen » Jordanië » Waar liggen Sodom & Gomorra en de Grot van Lot?

Reis ook naar Jordanië. Zoek een reis die bij je past.

Jordanië rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com

Jordanië en dan specifiek het gebied rond de Jordaanrivier en de Dode Zee is een waar walhalla voor de Bijbel-geïnteresseerde reiziger. Zo wordt in het begin van de Bijbel, in Genesis, het einde beschreven van de steden Sodom en Gomorrah. De inwoners waren dusdanig zondig, dat God er niet langer tegen kon en beide steden in een enorme vuurzee met de grond gelijk maakte en iedereen doodde. Op Lot en zijn familie na.

Sodom en Gomorra

Als deze steden echt bestaan hebben, waar lagen ze dan en is er nog iets van over? Deze vragen houden zowel gelovigen als wetenschappers al lange tijd bezig en claimen twee onderzoeksteams een locatie.

Sodom & GomorraTen eerste: Bab-edh Dhra, iets ten noordwesten van Kerak. Een locatie die een aanzienlijk beroep doet op je verbeeldingsvermogen. Op het vlote oog is er namelijk niet veel te zien. Naast bouwconstructies zijn hier graven gevonden die, hoewel veel geplunderd, aanwijzingen geven dat deze plek daadwerkelijk het voormalige Sodom moet zijn geweest.

Een eind naar het noorden, ten noord westen van Madaba, ligt echter nóg een locatie genaamd Tall el-Hammam. Niet alleen is hier met het blote oog veel meer te zien en voor te stellen, maar stelt professor Steve Collins, die de opgravingen leidt, dat “de discussie Bab edh Dhra of Tall el-Hammam allang voorbij is”. En dat, uiteraard, zijn plek de ware Sodom is. Voor beide locaties geldt in ieder geval dat de steden in één klap verwoest zijn maar dat dit niet, zoals in veel gevallen, door een aardbeving geweest kan zijn.

Over de manier waarop de steden zijn vernietigd gaan eveneens meerdere verhalen en onderzoeksresultaten rond. Van vuurzeeën tot een meteoriet inslag. God waarschuwde enkel Lot en gebood hem en zijn familie, de stad te ontvluchten en vooral niet om te kijken. Zijn vrouw keek echter om en veranderde in een zoutpilaar, Lot en zijn dochters zochten toevlucht in een grot.

Deze grot is te vinden aan de onderzijde van de Dode Zee. Zoals zo vaak bij heilige plaatsen is er een kerk omheen gebouwd, maar de grot zelf is duidelijk zichtbaar. In het kleine museum eronder, genaamd het Museum of the lowest point on Earth, vind je nog wat toelichting alsook de mozaïekvloer die men in de kerk aantrof.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇯🇴 Jordanië video’s (alle afleveringen)
🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

reizenJordanië rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com