🇮🇷 Iran Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand.

Iran video's

- Iran reizenReisvergelijker
- Iran reisgidsGratis app

🇮🇷 Iran Reisgids App

iran reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Iran reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇮🇷 Iran Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand.

Iran video's Iran reizen

Meer van Iran

🇮🇷 Iran reizenReisvergelijker
🇮🇷 Iran reisgidsGratis app

Home » Reisbestemmingen » Iran » Shiraz, Iran: Hafez’ gedichten en Nasir-al-Molk moskee

Reis ook naar Iran. Zoek een reis die bij je past.

Iran rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Iran reizen van:
middenoostenreizen.com

Zeg je Shiraz, dan zeg je de bekende roze moskee. Nasir al Molk, een van de grootste attracties van de stad en ongetwijfeld het meest gefotografeerde plekje van Shiraz. Daarnaast bezoeken we de prachtige Eram tuin en de tombe van Hafez. Kortom, drie prachtige bezienswaardigheden in het mooie Shiraz.

De tombe van Hafez

We zijn in Shiraz op een zeker voor Iraniërs zeer geliefde plek. Of eigenlijk geldt dat vooral voor de persoon die hier begraven ligt. Iraniërs zijn gek op dichters en de beroemdste en meest geliefde van alle Iraanse dichters, is Hafez. Geboren en gestorven in de 14e eeuw. Op welke dag je hier, bij zijn graf, ook komt, het is altijd druk en heeft meer weg van een bedevaartsoord. Van heel Iran komen mensen naar hier om maar zo dichtbij mogelijk hun Hafez te komen. En daarbij wordt net als in de mausolea van geestelijken, de grafsteen aangeraakt.

Elke Iraniër kent een paar als niet vele gedichten van Hafez uit zijn of haar hoofd. Hoewel ze voor ons Nederlanders vooral overkomen als erg vaag, zien Iraniërs er vooral interpretatie kansen in. Iedereen kan in elk gedicht van Hafez wel iets vinden waar hij iets aan heeft. Maar los daarvan ziet de Iraanse bevolking dichters als redders van taal en cultuur. Het waren de dichters, die de Perzische taal gered hebben toen de Arabieren over Iran regeerden en het Arabisch opdrongen. En ook onder het huidige Islamitische regime, dat weinig populair is onder de bevolking, kan je met de dichtkunst veel bedoelen zonder het te hoeven zeggen.

De Nasir al Molk moskee

De Nasir al Molk moskee, ook wel de Pink Mosque, staat bekend om de prachtige lichtinval. En dat is twee keer waar. Zowel de lichtinval is schitterend, maar bekend is het zeker ook. Het is een groot fotografie festijn, en is het eigenlijk net zo leuk om gewoon een half uurtje achterin te gaan zitten en het schouwspel aan je voorbij te zien gaan.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇮🇷 Iran video’s (alle afleveringen)
🇮🇷 Iran reizenReisvergelijker
🇮🇷 Iran reisgidsGratis app

reizenIran rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Iran reizen van:
middenoostenreizen.com