🇨🇷 Costa Rica Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Costa Rica bij de hand.

Costa Rica video's

- Costa Rica reizenReisvergelijker
- Costa Rica reisgidsGratis app
- Costa Rica hotelsOnze selectie
- Costa Rica excursiesWat te doen?

Costa Rica Reisgids App

reisgids costa rica

Dit artikel is onderdeel van de Costa Rica Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Costa Rica reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇨🇷 Costa Rica Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Costa Rica bij de hand.

Costa Rica video's Costa Rica reizen

Meer van Costa Rica

🇨🇷 Costa Rica reizenReisvergelijker
🇨🇷 Costa Rica reisgidsGratis app
🇨🇷 Costa Rica hotelsOnze selectie
🇨🇷 Costa Rica excursiesWat te doen?

Home » Reisbestemmingen » Costa Rica » Rio Celeste & Tenorio Vulkaan, Costa Rica

Reis ook naar Costa Rica. Zoek een reis die bij je past.

Costa Rica rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Costa Rica reizen van:

In veel van de parken in Costa Rica draait het om vogels, dieren en/of vulkanische activiteiten. Dit geldt allemaal ook zeker voor het nationaal park bij de Tenorio vulkaan. Daarnaast heeft dit park absoluut nog iets bijzonders. De Rio Celeste, of beter gezegd: de Hemelse Rivier. Of het regent of niet is in dit park van cruciaal belang. In deze video bezoeken we het park op twee verschillende dagen zodat je het verschil goed kan zien.

Rio Celeste bij de Tenorio vulkaan

Het water van de Rio Celeste heeft een bijzondere blauw turqoise kleur. Dit komt door een unieke combinatie van mineralen die vanuit twee verschillende bronnen samenkomen, en door een chemische reactie het water zijn opmerkelijke kleur geven. De Rio Celeste vind je in het Tenorio nationaal park nabij de Tenorio vulkaan. Hoewel men langzaam bezig is het pad ook voor rolstoelen toegankelijk te maken, is het huren van laarzen op regenachtige dagen absoluut noodzakelijk.

Op regenachtige dagen..

De regen maakt het pad extreem modderig. Bij de waterval aangekomen is het water nog blauw, maar de modder komt natuurlijk ook in het water terecht. En zo zien wij als we doorlopen op deze dag, van bijzonder blauw water helaas niets. Gelukkig vertelt onze gids ons wel van alles over dit bijzondere park, de dieren en de planten.

Poging 2

Op de tweede dag dat we het nationaal park bezoeken hebben we gelukkig meer geluk. Hoewel het een klein beetje begint te miezeren, komen we dit keer wel aan bij prachtig blauw water. De Rio Celeste is een magische plek. Juist het donkergroene en dichtbeboste woud geeft de bijzonder blauw gekleurde rivier iets unieks. Wat ons betreft ook echt een aanrader om op je reisroute te zetten. Het nabijgelegen dorpje Bijagua biedt bovendien met supermarkt, winkeltjes, restaurants en soda’s ook nog genoeg mogelijkheden.

Zwemmen in Rio Celeste

Zwemmen in de Rio Celeste of het park is niet toegestaan, maar rijd je iets verder voorbij de ingang dan zijn er verschillende privé plekken waar je het opmerkelijke water kunt ervaren.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Costa Rica bij de hand. Voor, tijdens en na je Costa Rica reis.

🇨🇷 Costa Rica video’s (alle afleveringen)
🇨🇷 Costa Rica reizenReisvergelijker
🇨🇷 Costa Rica reisgidsGratis app
🇨🇷 Costa Rica hotelsOnze selectie
🇨🇷 Costa Rica excursiesWat te doen?

reizenCosta Rica rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Costa Rica reizen van: