🇮🇷 Iran Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand.

Iran video's

- Iran reizenReisvergelijker
- Iran reisgidsGratis app

🇮🇷 Iran Reisgids App

iran reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Iran reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇮🇷 Iran Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand.

Iran video's Iran reizen

Meer van Iran

🇮🇷 Iran reizenReisvergelijker
🇮🇷 Iran reisgidsGratis app

Home » Reisbestemmingen » Iran » Ramsar, Iran: Het onbekende koele noorden van Iran

Reis ook naar Iran. Zoek een reis die bij je past.

Iran rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Iran reizen van:
middenoostenreizen.com

Het contrast kan bijna niet groter. Van 40 graden in de woestijn belanden we in 20 graden tussen de groene bomen en wolken van het noorden. Want hoewel je het niet verwacht, is ook dat Iran. Deze tip van Middenoostenreizen.com had dan ook niet beter kunnen uitpakken. We bezoeken het groene Ramsar in het noorden van Iran.

Het groene Ramsar

Ramsar voelt aan als klasse. Sowieso door de schitterende laan met aan weerszijde palmbomen, maar ook het oude hotel dat erop uitkijkt oogt prachtig. Iets ten oosten van het hotel vinden we een andere trots van Ramsar. Het oude buitenpaleis van de laatste Shah. Gebouwd in 1937 door de Shah Reza Pahlavi en als laatste gebruikt door zijn zoon en opvolger, shah Mohammed Reza Pahlavi die er overigens ook zijn huwelijksreis doorbracht. Gesloten en geplunderd na de Revolutie is het ruim 20 jaar later, in 2000, nu open als museum.

Met de kabelbaan omhoog

Maar Ramsar is meer dan wat oude gebouwen, het is namelijk niet voor niets een populaire badplaats waar mensen verkoeling zoeken. En niet alleen vanwege de Kaspische Zee, want vrijwel meteen na het strand beginnen de bergen met oneindig veel bomen. De kabelbaan brengt je op een bergje waar je in verkoelende schaduw rond of naar beneden kan wandelen, iets kan drinken of van het uitzicht genieten. Onderaan de kabelbaan vindt je nog meer vertier, namelijk een heus pretpark.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇮🇷 Iran video’s (alle afleveringen)
🇮🇷 Iran reizenReisvergelijker
🇮🇷 Iran reisgidsGratis app

reizenIran rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Iran reizen van:
middenoostenreizen.com