🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's

- Jordanië reizenReisvergelijker
- Jordanië reisgidsGratis app
- Jordanië hotelsOnze selectie

🇯🇴 Jordanië Reisgids App

reisgids jordanie

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Jordanië reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's Jordanië reizen

Meer van Jordanië

🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

Home » Reisbestemmingen » Jordanië » Petra, Jordanië: Complete video van het Jordanië hoogtepunt

Reis ook naar Jordanië. Zoek een reis die bij je past.

Jordanië rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com

Het absolute hoogtepunt van je reis in Jordanië, is Petra. Aan de indrukwekkende graftombes en overweldigende bergen lijkt geen einde te komen. Aan de toeristen overigens ook niet, maar daar hebben we een aantal goede tips voor.

Petra: het hoogtepunt van Jordanië

Verreweg het grootste deel van alle toeristen dat Petra bezoekt, koopt een kaartje bij het visitor center en loopt vervolgens de smalle kloof in, Siq genaamd. Wij adviseren echter te kiezen voor de Backdoor Trail. Om meerdere redenen.

De backdoortrail van Petra

Petra, JordaniëJe koopt dan eerst een kaartje bij het visitor center en rijdt, samen met een gids, een kwartiertje richting de achteringang. Je wandelt dan in alle rust, zonder duizenden toeristen eerst een stukje omhoog. Al na een half uur lopen ben je dan, inclusief een kopje thee, ineens bij het klooster. Start je vroeg, dan ben je zelfs de snelle toerist die alsnog via de hoofdingang is gekomen voor.

Het klooster is, mede door z’n ligging, wat ons betreft het mooiste gebouw van Petra. Van hier loop je terug naar de Siq en Schatkamer. Een lange maar schitterende wandeling. En het beste van alles… De toeristen die je tegenkomt hoor je luid zuchten en klagen omdat het voor hen alsmaar omhoog is. Komend vanaf de backdoor, loop je dit juist alsmaar naar beneden.

De schatkamer van Petra

Je kan eindeloos ronddwalen in Petra. Er zijn allerlei wandelingen die je ook nog naar weer andere valleien brengen. Loop je echter de meeste toeristen tegemoet, dan kom je uiteindelijk bij het visitekaartje van Petra… de schatkamer. Hier tref je uiteraard, zeker aan het eind van de middag, veel toeristen. Helaas niet anders dus focus je gewoon op de prachtige schatkamer. Je loopt terug door de Siq en sluit zo een prachtige dag in Petra af.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇯🇴 Jordanië video’s (alle afleveringen)
🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

reizenJordanië rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com