🇱🇰 Sri Lanka Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand.

Sri Lanka video's

- Sri Lanka reizenReisvergelijker
- Sri Lanka reisgidsGratis app
- Sri Lanka hotelsOnze selectie

🇱🇰 Sri Lanka Reisgids App

sri lanka reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Sri Lanka reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇱🇰 Sri Lanka Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand.

Sri Lanka video's Sri Lanka reizen

Meer van Sri Lanka

🇱🇰 Sri Lanka reizenReisvergelijker
🇱🇰 Sri Lanka reisgidsGratis app
🇱🇰 Sri Lanka hotelsOnze selectie

Home » Reisbestemmingen » Sri Lanka » Nuwara Eliya, Sri Lanka: Thee in koloniale bergen

Reis ook naar Sri Lanka. Zoek een reis die bij je past.

Sri Lanka rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Sri Lanka reizen van:
srilankarondreis.com

Hoger en daardoor koeler gelegen en omgeven door eindeloze theevelden, ligt het plaatsje Nuwara Eliya. Een plaats als geen ander in Sri Lanka, want je waant je in Engeland. Enerzijds door het weer en temperatuur, maar zeker ook door de huizen.

Nuwara Eliya en omgeving

Mooi is het wandelen rond het park, het meer en paardenrenbaan, maar verder draait Nuwara Eliya vooral om thee. Je kunt een theefabriek bezoeken en theeplukkers aan het werk zien. Mocht je overigens theeplukkers fotograferen, dan wordt er zeker van je verwacht dat je hier een kleine financiële bijdrage tegenover stelt.

Nuwara Eliya is een prachtige stop als je de treinreis of autorit maakt van Kandy naar Ella, of natuurlijk andersom. Bovendien is het een uitstekende uitvalsbasis als je de Horton Plains wilt bezoeken. In een andere video vertellen we je daar meer over.

Grand Hotel in Nuwara Eliya

Nuwara Eliya, Sri Lanka: Theevelden in koloniale bergenNuwara Eliya telt niet zozeer een groot aantal belangrijke bezienswaardigheden die je niet mag missen, op één na. Het Grand Hotel. Het Grand Hotel is oorspronkelijk gebouwd als gouverneurswoning aan het begin van de 19e eeuw, voor de Engelse gouverneur Sir Edward Barnes. In die tijd aanzienlijk kleiner en slechts één verdieping. Tegenwoordig heeft het hotel ruim 150 kamers, schitterende tuin, een zwembad, vier uiterst goed restaurants, verschillende bars en thee lounge.

Alleen al het Grand Hotel is een reis naar Nuwara Eliya meer dan waard. Je stapt terug in de tijd van koloniaal Engeland en doet denken aan het Raffles hotel in Singapore. Het gehele gebouw, de kamers, restaurants, het personeel… Alles is in lijn met elkaar en een attractie op zich.

Hoewel we je zeker aanraden om er te overnachten, kun je het hotel ook gewoon bezoeken. Zo kan je een High Tea doen op het terras of een zogenoemde Celebration High Tea, met champagne, in de tuin. Bovendien is er een grote kans dat je er ‘s avonds terugkomt om te eten, want de beste restaurants van de regio zijn allemaal op het terrein van het hotel.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇱🇰 Sri Lanka video’s (alle afleveringen)
🇱🇰 Sri Lanka reizenReisvergelijker
🇱🇰 Sri Lanka reisgidsGratis app
🇱🇰 Sri Lanka hotelsOnze selectie

reizenSri Lanka rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Sri Lanka reizen van:
srilankarondreis.com