Wat wil je zien?

REiSREPORT Snelkeuze

REiSREPORT biedt je nog veel meer reisinformatie en hulpmiddelen.

- ReisvergelijkerAlle aanbieders
- Gratis reisappmobiel & tablet
- Bijzondere hotelsOnze selectie

Vind jouw ideale reis

Ga altijd goed georganiseerd op reis, met de handige Reisvergelijker van REiSREPORT. Reizen naar alle reisbestemmingen, van grote tour operators tot kleine gespecialiseerde reisorganisaties.

De reisvergelijker

Home » Reisbestemmingen » Oman » Hoogtepunten van Muscat, Oman

Onderdeel van de Oman documentaire

 

Als belangrijke havenstad in de Golf van Oman, heeft de regio verschillende heersers gekend zoals de Sassaniden uit Perzië, de Portugezen in de 16e en 17e eeuw gevolgd door de Ottomanen en de Britten. Uiteindelijk riep in 1970 sultan Qaboes bin Said al Said, na een staatsgreep, de onafhankelijkheid uit.

Deze sultan heeft Oman ongekende groei, welvaart en vrijheden voor de burgers gebracht. Ook heeft hij een groot aantal moskeeën laten bouwen waaronder de absolute trekpleister van Muscat, de Grote Sultan Qaboes-moskee.

Iets ten noordoosten van Muscat ligt Muttrah. Eveneens een belangrijke havenstad met een leuk historisch museum genaamd Bait Al Baranda en een nabij gelegen gezellige souq.

Als het donker wordt, lichten kleurrijke lampen de stad op. Zoals het paleis van de sultan, de vele musea en de opera maar natuurlijk ook de restaurants.

 


Onderdeel van de Oman documentaire