🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's

- Jordanië reizenReisvergelijker
- Jordanië reisgidsGratis app
- Jordanië hotelsOnze selectie

🇯🇴 Jordanië Reisgids App

reisgids jordanie

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Jordanië reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's Jordanië reizen

Meer van Jordanië

🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

Home » Reisbestemmingen » Jordanië » Madaba, Jordanië en de mozaïek van Palestina

Reis ook naar Jordanië. Zoek een reis die bij je past.

Jordanië rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com

Madaba is een stad in het vruchtbare Centrale Jordaanse Plateau iets ten zuiden van Amman. Genoemd in de Bijbel, vermeld op de Stele van Mesa en belangrijk in de Romeinse tijd alsook in de vroeg-Byzantijnse periode. Een aardbeving in de 8e eeuw bracht Madaba echter ten val en zou het zo’n 1000 jaar duren totdat christenen zich aan het einde van de 19e eeuw weer in Madaba vestigen.

Madaba en de Sint-Joriskerk

De absolute trekpleister van Madaba is de Sint-Joriskerk of beter gezegd, het Pelgrimsmozaïek uit de 6e eeuw in deze kerk. Het mozaïek behoorde toe aan een oude Byzantijnse kerk waar de Sint-Joriskerk op is gebouwd.

Madaba, Jordanië en de mozaïekHet mozaïek beeld de oudste landkaart van Palestina uit. Een wegenkaart van het Heilige Land. Hoewel er grote delen verdwenen zijn, kom je allerlei Bijbelse plaatsen tegen voorzien van Griekse namen. Zoals Jeruzalem, de Dode Zee, Jericho, Kerak maar ook Zoar. De stad waar dichtbij Lot zich terugtrok in een grot na het verwoesten van Sodom en Gomorrah. In een andere video gaan we verder in op dit verhaal.

Madaba is de stad van de mozaïeken. Overal in en buiten de stad tref je ze in gebouwen en kan je workshops volgen. Verder kan je het Archeologisch Park bezoeken en verschillende musea en kerken zoals de St Johannes de Doper kerk. Voorzien van een mooie gevel, prachtige mozaïek maar vooral ook een leuk museum onder de kerk. Een looproute brengt je van rechts van de ingang, onder de kerk, vervolgens door het schip om af te sluiten met mooi uitzicht in de klokkentoren.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇯🇴 Jordanië video’s (alle afleveringen)
🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

reizenJordanië rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com