🇮🇷 Iran Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand.

Iran video's

- Iran reizenReisvergelijker
- Iran reisgidsGratis app

🇮🇷 Iran Reisgids App

iran reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Iran Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Iran reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇮🇷 Iran Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand.

Iran video's Iran reizen

Meer van Iran

🇮🇷 Iran reizenReisvergelijker
🇮🇷 Iran reisgidsGratis app

Home » Reisbestemmingen » Iran » Kashan, Iran: Leukste bazar van Iran en Fin Garden

Reis ook naar Iran. Zoek een reis die bij je past.

Iran rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Iran reizen van:
middenoostenreizen.com

Hoewel bekend om zijn tapijten, zijde en ander textiel is Kashan ook een door toeristen veel bezochte tussenstop. Nagenoeg precies tussen Teheran en Isfahan in, ligt Kashan vlakbij het heilige Qom en heeft ‘t ook zelf nog een aantal mooie bezienswaardigheden.

Kashan in Iran: leuke tussenstop

Wij begonnen bij, wat later blijkt, de naar ons idee leukste bazaar van Iran. Niet te groot, niet te klein, niet te druk en niet te leeg. Hoewel de vrouwen onze videocamera niet altijd even goed konden waarderen, zijn de mensen zeer vriendelijk.

Het centrum van Kashan voelt klein en overzichtelijk aan en je krijgt niet echt het gevoel dat Kashan een zeer belangrijke stad is of is geweest. Toch heb je het dan mis. Zo zouden, naar verluidt, de drie wijzen die bij de geboorte van Jezus naar Betlehem trokken, uit Kashan komen. Ook ligt Shah Abbas de Grote in Kashan begraven en is de regio ook bekend om rozen en rozenwater.

De Fin garden

Een van de bezienswaardigheden in Kashan is de Fin Garden. Gebouwd voor Shah Abbas de Grote zo rond de 17e eeuw, daarna uitgebreid door de Kadjaren, valt specifiek in deze tuin het vele water op. Daarvoor moesten wel wat riviertjes omgelegd worden want het water om de tuin heen is nogal schaars, maar dan heb je ook wat. En tussen de eeuwenoude cipressen beginnen de dagelijkse fotoshoots alweer vroeg.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Iran bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇮🇷 Iran video’s (alle afleveringen)
🇮🇷 Iran reizenReisvergelijker
🇮🇷 Iran reisgidsGratis app

reizenIran rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Iran reizen van:
middenoostenreizen.com