🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's

- Jordanië reizenReisvergelijker
- Jordanië reisgidsGratis app
- Jordanië hotelsOnze selectie

🇯🇴 Jordanië Reisgids App

reisgids jordanie

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Jordanië reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's Jordanië reizen

Meer van Jordanië

🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

Home » Thema's » Hoogtepunten » Reisdocumentaires » Geschiedenis van Jordanië – Volledige documentaire

Reis ook naar Jordanië. Zoek een reis die bij je past.

Jordanië rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com

Jordanië zelf is een vrij nieuw land, maar de regio heeft een bijzondere geschiedenis. Resten van allerlei volkeren en heersers kom je door heel Jordanië tegen. In deze documentaire vertellen we je de geschiedenis van Jordanië.

Jordanië geschiedenis

Romeinse overblijfselen zijn door heel Jordanië te vinden. Zo is het kasteel Azraq gebouwd op Romeinse fundamenten. Een indrukwekkend bouwwerk waar millennia later Lawrence of Arabia tijdens de Arabisch opstand zou overwinteren, in 1917. Kasteel Azraq is bovendien een van de vele woestijnkastelen die je hoofdzakelijk ten oosten van Amman tegenkomt. In een speciale video vertellen we je hier meer over.

Geschiedenis van Petra

Voor een lange tijd was de omgeving van Petra hoogstwaarschijnlijk de woonplaats van de Edomieten. Een volk dat ook in de Bijbel wordt genoemd. Rond de 6e eeuw voor Christus werden de Edomieten verdreven door de Nabateeërs, een nomadenvolk uit West-Arabië. Aangetrokken door de welvaart van het gebied, liggend op de route van handelskaravanen. De tol en belasting op deze karavanen brachten grote welvaart met zich mee. Aan het begin van de tweede eeuw na Christus kwamen de Romeinen. Het Romeinse theater is hier een mooie herinnering aan.

Uiteindelijk kwam Petra langzaam in verval. Dit door de toenemende scheepvaart bij de Rode Zee en verlegde handelsroute. Daarnaast ook zoals zo vaak in deze regio, door aardbevingen. Naast dit alles vind je in Jordanië ook hele interessante plekken voor de Bijbel geïnteresseerde reiziger. Kortom, Jordanië is een land met een indrukwekkende geschiedenis.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇯🇴 Jordanië video’s (alle afleveringen)
🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

reizenJordanië rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com

 

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gedara en geen chidara, Gerasa en geen chirasa. De rest van de info kloppen niet je had beter een jordaanse gids mee moeten nemen om je beter te kunnen informeren. Qusair betekent niet kasteeltje waar haal je dat vandaag snap ik niet het verkleine vorm van paleis dus paleisje. Het had je een kleine moeite kunnen kosten om toch een professionele gids te nemen ik vind echt jammer voor de anderen dat ze door u een false info krijgen.

    • Beste Ferdy. Hartelijk dank voor je reactie. Wij reizen doorgaans met twee of drie gidsen, en lees ik vooraf enkele geschiedenisboeken. Derhalve vind ik het vervelend te horen dat er onjuistheden insluipen of lijken te sluipen. Overigens houden wij zeker wel Gedara aan (minuut 02:40) alsook Gerasa (minuut 02:46). Zie ook bijvoorbeeld de speciale video over Jerash en aansluitende tekst. ( https://reisreport.tv/jerash-jordanie-romeinen/ ) De uitspraak van Arabische woorden dan wel namen is voor ons westerlingen natuurlijk altijd een opgave en hoe een goed bedoelde uitspraak alsnog verkeerd kan klinken natuurlijk eveneens. Ik heb het even opgezocht en Quseir Amra stond in de Lonely Planet Jordanië vertaald als “little castle” (bij de pagina’s aangaande Azraq) en ook in de Nederlandse Dominicus Jordanië reisgids wordt gesproken over “kasteeltje”. In laatstgenoemde schrijven ze overigens ook over Qasr Amra, iets wat we vaker tegenkwamen. Desondanks ben ik met je eens dat de vertaling beter paleisje had kunnen zijn. Vervelend dat het er zo in ingeslopen. Ik heb het aangepast in de begeleidende tekst van de special over Quseir Amra (https://reisreport.tv/quseir-amra-jordanie/).

      Nogmaals hartelijk dank voor je bijdrage. Ik hoop dat je desondanks wel alsnog van de beelden hebt kunnen genieten.

ONMISBAAR VOOR JORDANIË REIZIGERS

🇯🇴 Gratis Jordanië reisapp

Alles over Jordanië, eenvoudig op je mobiel of tablet. Boordevol achtergronden, praktische informatie, tips en informatieve video's. 
close-link
🇯🇴   Alles over Jordanië bij de hand? Download de app!
GRATIS REIS APP >

✈ Wil je hier zelf ook naartoe?

Reis georganiseerd of op maat in individuele reizen. Vergelijk reisaanbod van gespecialiseerde aanbieders.
close-link