Wat wil je zien?

REiSREPORT Snelkeuze

REiSREPORT biedt je nog veel meer reisinformatie en hulpmiddelen.

- ReisvergelijkerAlle aanbieders
- Gratis reisappmobiel & tablet
- Bijzondere hotelsOnze selectie

Vind jouw ideale reis

Ga altijd goed georganiseerd op reis, met de handige Reisvergelijker van REiSREPORT. Reizen naar alle reisbestemmingen, van grote tour operators tot kleine gespecialiseerde reisorganisaties.

De reisvergelijker

Home » Reisbestemmingen » Oman » De forten van Oman

Onderdeel van de Oman documentaire

 


Centraal Oman biedt naast ruige bergen, ook indrukwekkend forten, kastelen en verlaten steden. Elk met een geheel eigen verhaal en karakter. Het eerste fort dat we bezoeken is fort Nakhal. Een goed onderhouden en niet al te groot fort dat bovendien vrij dichtbij de hoofdstad Muscat ligt. Een stukje verder naar het westen ligt het grotere Fort Rustaq.

Reis je dieper het berglandschap in, dan kun je vanaf een mooi gelegen plek uitkijken over het oude stadje Al-Hamra, en natuurlijk de vele dadelpalmen. Je kunt er een leuk museum bezoeken maar ook gewoon even door de kleine straatjes struinen. Om er zo bijvoorbeeld achter te komen, dat Al-Hamra zeker niet geheel verlaten is.

In de buurt van Nizwa ligt het gerestaureerde fort Bahla. Deze restauratie heeft aardig wat tijd in beslag genomen, en waren lange tijd de openingstijden onduidelijk. Hoog vanaf het grote fort, kijk je uit over de inmiddels grote plaats, maar zie je nog steeds de kilometers lange oude stadsmuur. Fort Bahla staat inmiddels op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Vlakbij Fort Bahla ligt bovendien nog een noemenswaardig bouwwerk, het Jibreen kasteel. Het Jibreen kasteel is prachtig gerestaureerd en voorzien van vele verhelderende attributen. De mooi gedecoreerde vertrekken geven een goed beeld van hoe het leven op het kasteel moet zijn geweest.

Om daadwerkelijk in het écht te zien hoe het leven op een fort was, is er nog één fort zeker de moeite waard. Het fort van Nizwa.
Meer informatie over al deze forten lees je uiteraard in onze app en het magazine.

 


Onderdeel van de Oman documentaire