Wat wil je zien?

REiSREPORT Snelkeuze

REiSREPORT biedt je nog veel meer reisinformatie en hulpmiddelen.

- ReisvergelijkerAlle aanbieders
- Gratis reisappmobiel & tablet
- Bijzondere hotelsOnze selectie

Vind jouw ideale reis

Ga altijd goed georganiseerd op reis, met de handige Reisvergelijker van REiSREPORT. Reizen naar alle reisbestemmingen, van grote tour operators tot kleine gespecialiseerde reisorganisaties.

De reisvergelijker

Home » Reisbestemmingen » Dubai » 24 uur in Dubai: Wat is de ideale stopover?

Welkom bij deze speciale aflevering van REiSREPORT TV. Dit keer niet over een land, maar over een bijzondere stad waar het uiterste de norm is. Een bizarre skyline van torenhoge gebouwen, winkelcentra waar meer dan alles te vinden is en schitterende resorts waar overdreven luxe het minimum is.
Het internationale vliegveld is echter ook populair als overstapplaats en is het een komen en gaan van reizigers, die slechts een paar uur of volle dag te besteden. En daarom dan ook deze speciale aflevering… 24 uur, in Dubai.

Hoewel het maar net afhangt van hoe laat je aankomt, en hoe laat je weer vertrekt, beginnen we deze video in de ochtend. Het metronetwerk in Dubai is uitstekend en mocht je naar plekken gaan waar geen metrostation is, dan zijn er taxi’s genoeg.

De eerste plek die we aandoen is het grootste winkelcentrum ter wereld, Dubai Mall. Niet alleen indrukwekkend vanwege de eindeloze hoeveelheid winkels, maar herbergt het tevens een prachtig aquarium. Niet alleen de tunnel is spectaculair, maar ook de vele bijzondere aquaria en terraria erachter, met tal van bijzondere dieren.

Dubai Mall ligt aan de voet van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa. Gooi je hoofd naar achter en probeer je voor te stellen hoe de bouwvakkers hier aan het werk moeten zijn geweest.. Tijd voor de lunch? Dat kan natuurlijk onder het genot van airco’s in één van de vele winkelcentra, maar ook zeker aan het strand.

Voor wie nog meer verkoeling wil, biedt La Mer bovendien ook nog een waterpark. Overigens, is in de Islamitische Arabische Emiraten alcohol niet zomaar overal te verkrijgen, maar kent La Mer zeker een paar barretjes waar je een wijntje of biertje kunt drinken.

Na de lunch komen we iets zuidelijker aan bij de souq Madinat. Gebouwd in traditionele Arabische stijl en omgeven door water en wordt het ook wel het Venetië van Dubai genoemd. Loop door de prachtig gedecoreerde souq en sluit af met een drankje aan het water.

Vanuit souq Madinat heb je uitzicht op de Burj al Arab, het duurste hotel ter wereld. De stranden die er op uitkijken horen echter allemaal bij een resort, op één publiek strand na. Het Jumeirah Public Beach. Los van het uitzicht heb je hier als de avond invalt, een mooi uitzicht op de zonsondergang.

Nog verder zuidelijker vind je de bekende schiereilanden van The Palm met de vele resorts maar voor wie kort in Dubai blijft, is het waarschijnlijk interessanter de entertainment van de winkelcentra te bekijken, want ook hier is niets te gek. Want het kan buiten misschien wel 50 graden zijn, binnen kun je gewoon skiën of schaatsen.

Na de zonsondergang is het tijd om terug te keren naar de Burj Khalifa. En wel, voor de grootste fonteinenshow ter wereld. Een absoluut onmisbaar hoogtepunt voor je korte verblijf in Dubai.
Tot elf uur ‘s avonds is er elk half uur een fonteinenshow waar het water beweegt op de muziek. Blijf gerust nog even hangen, want elk half uur is er weer een andere show.

Dineren kan buiten rondom de fonteinenshow maar natuurlijk ook binnen in de winkelcentra. Na het eten kan je de nacht voortzetten in één van de clubs of een drankje drinken op een rooftopbar.

Blijf je nog ietsje langer in Dubai of wil je meer zien dan winkelcentra? Je kunt natuurlijk een week vertoeven in één van de vele luxe resorts van The Palm maar dichterbij het vliegveld vind je ook nog Old Town. Eén van de weinige plekjes in Dubai waar je het oude stadscentrum terug kunt zien. In de smalle steegjes en tussen de traditionele windtorens vergeet je even alle hectiek van het moderne Dubai. Een andere tip is nog de Miracle Garden met meer dan 100 miljoen bloemen, maar kan je natuurlijk ook gewoon langer aan één van de publieke stranden blijven.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *