🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's

- Jordanië reizenReisvergelijker
- Jordanië reisgidsGratis app
- Jordanië hotelsOnze selectie

🇯🇴 Jordanië Reisgids App

reisgids jordanie

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Jordanië reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's Jordanië reizen

Meer van Jordanië

🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

Home » Reisbestemmingen » Jordanië » Doopplaats van Jezus, Jordanië: Doop van Jezus

Reis ook naar Jordanië. Zoek een reis die bij je past.

Jordanië rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com

De westelijke grens van Jordanië wordt voor ongeveer de helft bepaald door water. Denk daarbij niet alleen aan de Dode Zee, want ten noorden ervan is het de Jordaanrivier die een natuurlijk grens vormt. Precies op deze grens ligt een belangrijke religieus hoogtepunt. Namelijk de plek waar Jezus door Johannus de Doper werd gedoopt. In diezelfde Jordaanrivier.

Doopplaats van Jezus

Zelfstandig rondlopen is hier niet mogelijk. Na aanschaf van je ticket brengt een shuttlebus en korte wandeling je langs kerken en de rivier bij de daadwerkelijke doopplek. Precies in het midden van restanten van Byzantijnse kerken, moet Jezus gedoopt zijn. Je op deze plek laten dopen is niet meer mogelijk en zoals je ziet stroomt er ook geen water meer door. De Jordaanrivier is door de millennia heen gemeanderd en door de aanleg van verschillende dammen stroomopwaarts, stroom er inmiddels aanzienlijk minder water door de Jordaanrivier.

Doopplaats van Jezus, JordaniëOp het terrein tref je verschillende kerken en daar komen nog altijd kerken bij. Een paar minuten lopen van de doopplek van Jezus kom je vervolgens bij een opmerkelijk stuk oever van de Jordaanrivier. Vanaf een houten stellage die op een tribune lijkt, kan je je laten dopen. Slechts een paar meter, aan de overkant van de rivier kan dit ook. Aan de Jordaanse kant onder toeziend oog van Jordaanse militairen, aan de overzijde onder controle van Israëlische soldaten. Want hoewel Jordanië claimt dat de daadwerkelijk plek waar Jezus gedoopt is aan hun zijde is, doet Israël hetzelfde.

De Jordaanse claim wordt in ieder geval bevestigd door UNESCO die de Jordaanse plaats op de Werelderfgoedlijst heeft gezet. Uiteraard is ook dat niet onomstreden, maar of je nu aan de Jordaanse zijde of aan de overkant staat… Het water dat je ziet en kan aanraken, is nog altijd van dezelfde Jordaanrivier.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇯🇴 Jordanië video’s (alle afleveringen)
🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

reizenJordanië rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com