🇱🇰 Sri Lanka Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand.

Sri Lanka video's

- Sri Lanka reizenReisvergelijker
- Sri Lanka reisgidsGratis app
- Sri Lanka hotelsOnze selectie

🇱🇰 Sri Lanka Reisgids App

sri lanka reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Sri Lanka reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇱🇰 Sri Lanka Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand.

Sri Lanka video's Sri Lanka reizen

Meer van Sri Lanka

🇱🇰 Sri Lanka reizenReisvergelijker
🇱🇰 Sri Lanka reisgidsGratis app
🇱🇰 Sri Lanka hotelsOnze selectie

Home » Reisbestemmingen » Sri Lanka » Colombo, Sri Lanka: Hoogtepunten van de hoofdstad

Reis ook naar Sri Lanka. Zoek een reis die bij je past.

Sri Lanka rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Sri Lanka reizen van:
srilankarondreis.com

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka en thuis voor een paar miljoen mensen. Zo populair als vestigingsplaats was Colombo overigens niet altijd. Lange tijd was het gebied moerassig, met mangroves en lagunes. De Portugezen vestigden zich begin 16e eeuw aan de baai en bouwden een vesting op de rotsen. Het gebied dat nu de binnenstad is en het Fort wordt genoemd. Anderhalve eeuw later veroverden de Hollanders de vesting, midden 17e eeuw en zouden uiteindelijk de Britten eind 18e eeuw als laatste Westerse macht over Sri Lanka regeren.

De hoofdstad Colombo

Herinneringen aan de Hollanders vind je vooral in het oostelijk en noordelijk deel van de stad, zoals wijken met Hollandse straatnamen en de Wolvendaal-kerk uit 1750. Een kerk waar je nog altijd een dienst kan bijwonen en graven met Hollandse namen tegenkomt. Meer over de Hollandse tijd vind je in het Dutch Period Museum, gelegen in de wijk Pettah. Een wijk die ook nu nog de plek is waar de handel wordt gedreven, en waar je nog meerdere herinneringen aan de Hollanders kunt vinden.

Colombo, Sri LankaColombo is een wereldstad en veel historische gebouwen hebben plaatsgemaakt voor hypermoderne opvolgers. Her en der tref je kerken, moskeeën en tempels maar een prettig rustpunt vormen de kaneeltuinen, ofwel de Cinnamon Gardens. Een mooie groene strook in een villawijk met ambassades, musea, overheidsgebouwen en de universiteit. Loop nog even langs de indrukwekkende haven en sluit je dag af bij het koele lange strand waar altijd wel iets te doen is.

De meeste toeristen blijven niet lang in Colombo. Toch is het een prima plek om een reis door Sri Lanka te beginnen of wellicht, te eindigen. Voor wie vanuit Colombo naar het noorden reist is een bezoek aan het zeer heilige tempelcomplex Kelaniya zeker de moeite waard. In een andere video vertellen we je daar meer over.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇱🇰 Sri Lanka video’s (alle afleveringen)
🇱🇰 Sri Lanka reizenReisvergelijker
🇱🇰 Sri Lanka reisgidsGratis app
🇱🇰 Sri Lanka hotelsOnze selectie

reizenSri Lanka rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Sri Lanka reizen van:
srilankarondreis.com