🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's

- Jordanië reizenReisvergelijker
- Jordanië reisgidsGratis app
- Jordanië hotelsOnze selectie

🇯🇴 Jordanië Reisgids App

reisgids jordanie

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Jordanië reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's Jordanië reizen

Meer van Jordanië

🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

Home » Reisbestemmingen » Jordanië » Aqaba, Jordanië: Duiken en zwemmen in Rode Zee

Reis ook naar Jordanië. Zoek een reis die bij je past.

Jordanië rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com


Aqaba is een populaire badplaats in het uiterst noorden van de Rode Zee. Meteen naast de grens met Israël en de Israëlische plaats Eilat, die je vanaf het strand goed ziet liggen.

Aqaba: zon, zee en strand

In Aqaba merk je aan vrijwel alles dat toeristen hier niet voor de geschiedenis en cultuur komen. In Aqaba zelf ligt een oude Byzantijnse kerk uit de 4e eeuw. Naar verluid het eerste gebouw ter wereld dat specifiek als kerk gebouwd is. Het ligt er echter verlaten bij. Hetzelfde geldt voor de opgravingen van de oude vesting, Ayla.

Nee, Aqaba draait om zon, zee, strand en duiken. Dure hotelketens struikelen over elkaar heen en nieuwe hotels worden onafgebroken bijgebouwd. Datzelfde geldt voor grote fast food ketens.

Snorkelen in Aqaba

Aqaba, JordaniëAqaba is een klein en overzichtelijk stadje met op vrijwel elke hoek een pinautomaat, drankwinkel of bedrijven gericht op duiken en snorkelen. Dat laatste is niet gek, want de Rode Zee ter hoogte van Aqaba is één van de mooiste duikgebieden ter wereld.

De toerist geïnteresseerd in de onderwater wereld, vindt hier dan ook een waar duikparadijs. Talloze schitterende vissen en prachtig koraal in kristalhelder water trekken duikers en snorkelaars van over de hele wereld. En ja, ook voor snorkelaars is Aqaba een zeer gunstige bestemming. Direct vanaf het strand kan je de vissen en het koraal al bewonderen.

Duiken in Aqaba

Met boten kan je verder nog naar speciale highlights worden gebracht. Zo is er van alles tot zinken gebracht in de hoop dat koraal zich erop gaat vestigen waar je naartoe kan duiken, zoals een levensechte tank en een bommenwerper. Vrijwel alle duik- en snorkelactiviteiten zijn te vinden in het Aqaba Marine Park, zo’n 12km ten zuiden van Aqaba. In Aqaba zelf tref je vooral de lokale inwoners.

Plein van de Arabische opstand

Om toch nog een stukje van de relevantie van Aqaba te kunnen ervaren, kan je de zonsondergang gaan bekijken vanaf het Plein van de Arabische Opstand. Het was hier dat, vlakbij het fort van Aqaba, aan het begin van de 20e eeuw Lawrence of Arabia met zijn bedoeïenleger de Ottomanen aanviel. Ter herinnering hieraan steekt een gigantische vlaggenmast hier ver boven Aqaba uit. De vlag die hieraan hangt is de vlag van de Arabische Opstand. Deze lijkt erg op de Jordaanse vlag, maar dan zonder witte ster.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇯🇴 Jordanië video’s (alle afleveringen)
🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

reizenJordanië rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com