🇱🇰 Sri Lanka Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand.

Sri Lanka video's

- Sri Lanka reizenReisvergelijker
- Sri Lanka reisgidsGratis app
- Sri Lanka hotelsOnze selectie

🇱🇰 Sri Lanka Reisgids App

sri lanka reisgids

Dit artikel is onderdeel van de Sri Lanka Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Sri Lanka reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇱🇰 Sri Lanka Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand.

Sri Lanka video's Sri Lanka reizen

Meer van Sri Lanka

🇱🇰 Sri Lanka reizenReisvergelijker
🇱🇰 Sri Lanka reisgidsGratis app
🇱🇰 Sri Lanka hotelsOnze selectie

Home » Reisbestemmingen » Sri Lanka » Anuradhapura, Sri Lanka: Sporen van oude hoofdstad

Reis ook naar Sri Lanka. Zoek een reis die bij je past.

Sri Lanka rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Sri Lanka reizen van:
srilankarondreis.com

Anuradhapura is niet alleen naar alle waarschijnlijkheid de oudste stad van Sri Lanka, maar ook eeuwenlang de belangrijkste. Meer dan honderd Singalese koningen kozen Anuradhapura als stad om te wonen maar ook op cultureel en religieus gebied, is Anuradhapura een stad vol historie.

Een bezoek aan Anuradhapura

Anuradhapura beslaat feitelijk twee steden in één. In de oude stad, vol tempels, ruïnes, stupa’s en bezienswaardigheden, mag namelijk niet gebouwd worden. De nieuwe stad ligt dan ook op een prettige afstand.

Anuradhapura was lange tijd de hoofdstad van het land maar door de eeuwen heen had Sri Lanka te maken met invallen van Tamils, komend vanuit India. Verschillende Tamil koningen kwamen en werden weer verdreven, tot uiteindelijk de stad rond de 9e / 10e eeuw verlaten werd en bomen en planten de stad overwoekerden. In de Engelse tijd werd begin 20e eeuw met opgravingen begonnen.

Fietsen door Anuradhapura

Anuradhapura, Sri LankaAnuradhapura doet sterk denken aan Polonnaruwa maar je merkt al snel dat alles groter is. Zo ook de afstanden. Door al het groen passeer je vele dagoba’s, tempels en paleizen. Elk met hun eigen hoogtepunten waarover je in onze REiSREPORT reis app uiteraard meer te weten komt. Voor boeddhisten is Anuradhapura van zeer grote waarde, zoals Jeruzalem voor de Joden en Mekka voor moslims. En wel door de Sri Maha Bodhi, ofwel de heilige bo-boom. De boom is geplant met een stek afkomstig van de heilige boom in de Indiase stad Bodh Gaya, waaronder Boeddha tot verlichting kwam. De boom in Anuradhapura wordt gezien als de oudste heilige boom ter wereld.

Een bezoek aan Anuradhapura doe je het beste per fiets of tuktuk. Probeer zo vroeg mogelijk te vertrekken om drukte en hitte voor te blijven.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Sri Lanka bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇱🇰 Sri Lanka video’s (alle afleveringen)
🇱🇰 Sri Lanka reizenReisvergelijker
🇱🇰 Sri Lanka reisgidsGratis app
🇱🇰 Sri Lanka hotelsOnze selectie

reizenSri Lanka rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Sri Lanka reizen van:
srilankarondreis.com