🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's

- Jordanië reizenReisvergelijker
- Jordanië reisgidsGratis app
- Jordanië hotelsOnze selectie

🇯🇴 Jordanië Reisgids App

reisgids jordanie

Dit artikel is onderdeel van de Jordanië Reisgids, te vinden in de REiSREPORT Reis App. Speciaal voor Jordanië reizigers, gratis op mobiel & tablet.

🇯🇴 Jordanië Snelkeuze

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand.

Jordanië video's Jordanië reizen

Meer van Jordanië

🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

Home » Reisbestemmingen » Jordanië » Al-Himma, Jordanië: Warm water paradijs in het noorden

Reis ook naar Jordanië. Zoek een reis die bij je past.

Jordanië rondreizen vergelijken

Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com

In het uiterst noordwesten van Jordanië ligt een heus kuuroord, genaamd Al-himma. De warm water bronnen zijn niet alleen nu een populaire trekpleister, maar waren dat al in de Romeinse tijd. Zoals voor de inwoners van de iets zuidelijk gelegen Decapolis stad Umm Qais.

Al-Himma en de warm water bronnen

Al-Himma ligt nagenoeg op de grens met de politiek betwiste Golanhoogte. Om er te komen passeer je dan ook twee checkpoints. In Al-Himma kan je tegen een kleine vergoeding de publieke baden bezoeken die in de weekenden populair zijn onder Jordaniërs zelf. Je treft er een kleine dierentuin en verschillende baden. Uiteraard worden in het islamitische Jordanië mannen en vrouwen gescheiden en kunnen vrouwen in afgeschermde ruimtes hun hoofddoeken afdoen. Voor families zijn er eveneens geheel afgeschermde baden te huur.

Voor de meer vermogenden is er zelfs onder dit alles nog een natuurlijk bad te huren, compleet met zitruimtes en waterstroompje. Daarnaast is er ook nog een heel huis met eigen baden te huren aan de overkant van de weg.

Al-Himma privé resort

Al-Himma, JordaniëDeze baden zijn vooral in het weekend populair onder Jordaniërs. Voor Westerse toeristen is er een uiterst luxe privé onderkomen met een aantal kamers. Een prachtig groot zwembad, met natuurlijk warm water uit een constant stromend stroompje maakt dit lustoord ongekend uniek. Boven het grote bad ligt bovendien een nog kleiner bad waar het water nóg warmer en het ’s avonds heerlijk toeven is.

De kamers zijn voorzien van airco, de tuin staat vol fruitbomen en achter ligt nog een tennisbaan. Een absoluut unieke plek in Jordanië met één bijzondere maar belangrijke opmerking. Het is privé terrein en daardoor op geen enkele boekingssite te vinden. Boekingen worden exclusief verzorgd door het Nederlandse middenoostenreizen.com. Een overnachting boek je gelukkig ook heel gemakkelijk via onze REiSREPORT reis app.

Al-Himma is kortom een stuk Jordanië dat je niet snel verwacht, en een bezoek ook zeker niet snel zal vergeten.

 

 

Met REiSREPORT heb je alles over reizen naar Jordanië bij de hand. Voor, tijdens en na je reis.

🇯🇴 Jordanië video’s (alle afleveringen)
🇯🇴 Jordanië reizenReisvergelijker
🇯🇴 Jordanië reisgidsGratis app
🇯🇴 Jordanië hotelsOnze selectie

reizenJordanië rondreizen vergelijken
Bekijk zeker de Jordanië reizen van:
middenoostenreizen.com